|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: П'ят 20 чер, 2025 13:18
flyman написав: ЛАД написав: akurt написав:...... "Якщо під час життя в Анталії я відкладував по 1500 доларів на місяць і вважав, що то МАЛО, то тепер я не можу відкласти навіть 1 (один) долар." ......
І навіщо було переїжджати?
бо зепе $500K в рік і ні цента менше
Українська класика: "Навчи дурня Богу молитися - він і лоба розіб"є"!" Сьогодні свято: пан флайман рівно 1000 (один тисяча) разів помацав чужі гроші в чужому гаманці - як оплату за чужу кваліфіковану роботу в чужій країні. Ех, не даремно мудрі людЕ казали: " На те й голова, щоб у ній розум був!"
-
akurt
-
-
- Подякував: 3988 раз.
- Подякували: 1435 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: П'ят 20 чер, 2025 14:06
Формула щастя по-філіппінські, по-грецькі, по-канадські та по-грузинськи... (частина 2)
Ну що, наш легінь прибув з Канади у відпустку в Анталію на 1 (один) місяць. Це до того, що тут писали, що буцім-то люди за кордоном не мають відпусток. Мають.
Тут мене трохи здивував: - захотів взяти в оренду автівку - причому тільки позашляховик. НА ЦІЛИЙ МІСЯЦЬ! Дорого - а хоче. Я йому давав сайт, де краще всього орендувати автівки в Анталії - але ще тиждень тому були - а це вже й нема, СЕЗОН ПОЧАВСЯЯЯЯЯ!!!!!!!! - я дав координати перевіреної прокатної контори в Анталії - там дуже нормальне подружжя тримає офіс: вона українка, чоловік - турок. Думаю, що сьогодні візьме (Примітка: поки набирав текст - він дзвонив - уже взяв авто). Не впевнений, що у них є позашляховик, але що в них завжди нові доглянуті автівки - то точно. - далі знову здивував: хоче наздогнати пропущене раніше: поїздити по Туреччині - після СУВОРОЇ краси Канади та суворого життя в Канаді - хочеться смаколиків. Дав я на найближчі три - 4 дні маршрут вздовж Середземного моря з місцями зупинок та ночівлі. Там зараз шикарна погода - вдень до +32...+34. Море тепле.
ГОЛОВНЕ: обговорили зменшення витрат його в Канаді на прожиття. Тут є те, що змінити НЕ можна: - є фіксована зарплатня: вище не плигнеш. - доволі висока сума зарплатні (пану флайману ці слова НЕ читати) - дуже високі податки. - дорого обходиться утримання квартири - 2 500 кнадаських доларів на місяць.
Є метод! Він погодився спробувати.
Я йому розказав історію, з якою познайомився здається в 2021 році в США. Двоє українських ІТ-ників взяли в оренду чудову 3-к квартиру (в США це 2-bedroom). Обидва закінчили університети в США та обидва працювали на американські компанії.
Оренда коштувала дорого - я зараз по пам"яті напишу - припустимо, 3 200 доларів на місяць. ЖК чудовий - я був в гостях, смажили стейки на барбекю - разом з дегустацією червоного каліфорнійського: і тренажерна зала, і плавальний басейн, і парковочні місяця (у обох були нові BMW) - ну реально живи і радій...
Один з хлопців - він з Рівного - зробив "обалдєнний" хід конем: він все вештався по різних музичних концертах та якось притягнув звідти дівчину - студентку (видалено) University. Тій сподобалися не тільки стиль одягу рівненчанина, не тільки плавальний басейн, а й тренажерна зала в його особистій кімнаті. Домовилися так: дівчина спить з рівненчанином в його ліжку - а за це сплачує 50% вартості оренди квартири (його частку). Так і вирішили, все як в пісні: "І тібє, і міне хАраАшо!"
P.S. Мій канадсько-анталійський товариш погодився реалізувати таку схему, ну дійсно: 2 500 доларів на місяць - даремна трата грошей! А так буде 2500/2=1250!
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 20 чер, 2025 14:09, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: П'ят 20 чер, 2025 17:30
akurt написав:.......... Але подивіться мій текст вище: є "Статика" (в перекладі з грецької на українську: "Сидіти на одній сраці") та є "Динаміка" ( рух тіла під дією прикладених сил). Ось вам і відповідь...
Это по принципу: "Гірше, аби інше"? То хіба дії невірні?
Ну так: в Торонто жити - по торонтські і витрачати... Ну а як же... "Кожна пригода — до мудрості дорога!"
Вірні. Якщо хочеться пригод на свою п'яту точку. Але є й таке: "От добра добра не ищут". І якщо в Анталії можна жити так само, як в Торонто, тільки ще й відкладаючи 1500 дол. на місяць та ще й на березі теплого моря, то навіщо?
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5342 раз.
- Подякували: 4854 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: П'ят 20 чер, 2025 17:39
akurt написав:.......... Я йому розказав історію, з якою познайомився здається в 2021 році в США. Двоє українських ІТ-ників взяли в оренду чудову 3-к квартиру (в США це 2-bedroom). Обидва закінчили університети в США та обидва працювали на американські компанії. Оренда коштувала дорого - я зараз по пам"яті напишу - припустимо, 3 200 доларів на місяць. ЖК чудовий - я був в гостях, смажили стейки на барбекю - разом з дегустацією червоного каліфорнійського: і тренажерна зала, і плавальний басейн, і парковочні місяця (у обох були нові BMW) - ну реально живи і радій... Один з хлопців - він з Рівного - зробив "обалдєнний" хід конем: він все вештався по різних музичних концертах та якось притягнув звідти дівчину - студентку (видалено) University. Тій сподобалися не тільки стиль одягу рівненчанина, не тільки плавальний басейн, а й тренажерна зала в його особистій кімнаті. Домовилися так: дівчина спить з рівненчанином в його ліжку - а за це сплачує 50% вартості оренди квартири (його частку). Так і вирішили, все як в пісні: " І тібє, і міне хАраАшо!" P.S. Мій канадсько-анталійський товариш погодився реалізувати таку схему, ну дійсно: 2 500 доларів на місяць - даремна трата грошей! А так буде 2500/2=1250!
Йому буде складніше знайти. Дівчині це обійдеться в 1250 дол. А у вашому прикладі було 3200:2=1600 - його частка. Дівчинв сплачувала половину (я так розумію, половину його частки) 1600:2=800. Треба шукати багатшу.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5342 раз.
- Подякували: 4854 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: П'ят 20 чер, 2025 19:23
Ваша математика є вірною. Вище роздуми логічні.
Інколи логіку людей зрозуміти важко. Він сьогодні таки узяв авто в оренду; це при тому, що раніше ніколи не мав авто та не їздив. Буде в Анталії аж до 18 липня. Законна відпустка…
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: П'ят 20 чер, 2025 19:33
Еміграція, заробітчанство
News from USA
Сьогодні в місті San Diego (CA) приземлився літак, який виконував рейс за маршрутом San Francisco - San Diego. На короткий 3-и денний відпочинок першим класом (пану flyman’y не читати) прибув наш український IT-ник). Вчора я з ним говорив з приводу одного спеціального питання та в розмові перепитав щодо питання, яке піднімалося на цій гілці: про відпустки в США. Я так і спитав: скільки днів відпустки мають в США - і чи дійсно, що 15 днів на рік? Відповідь мене збентежила: - Немає обмежень в кількості днів оплачуваної відпустки. - Це як? - Ну ось так: бери скільки хочеш днів відпустки. Все залежить від роботодавця та поточної роботи. Якщо мені треба - я пишу заявку та отримую відпустку. Всі дні - оплачуються. Взагалі днів відпустки на рік може бути 0 (нуль). Така робота, такий контракт, це вказано в контракті. Все залежить від роботодавця, конкретної роботи та її умов. У нас є одна менеджер, яка в цьому півріччі вже мала 23 дня відпустки.
х х х Хм. Я сам був здивований. Але відповідь саме така.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: П'ят 20 чер, 2025 20:54
akurt написав:- Немає обмежень в кількості днів оплачуваної відпустки. - Ну ось так: бери скільки хочеш днів відпустки. Все залежить від роботодавця та поточної роботи.У нас є одна менеджер, яка в цьому півріччі вже мала 23 дня відпустки. Хм. Я сам був здивований. Але відповідь саме така.
Не зрозумів, шо тут дивного? 300 днів відпустки ніхто не дасть, або за власний рахунок, або за 65 днів принесеш прибуток, якій інші приносять за 365. Або робота така- заробляєш відпочинком, відпочиваєш заробляючи.
-
Water
-
-
- Подякував: 66 раз.
- Подякували: 219 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 20 чер, 2025 21:02
Правильно і думаєте, і пишете. Я не написав, але було сказано: - Натомість, якщо є нова термінова задача - то всі будуть сидіти і ночами.
Мій допис стосувався двох речей: - на цій гілці неодноразово було написано, що в США відпустка виключно 15 діб. Це не так. - на цій гілці неодноразово було написано, що сфера ІТ-помирає. Це не так.
Про ІТ-сферу освіту та кваліфікацію буде завтра. Із серії «сам здивований». Сьогодні багато працював, заробив трохи грошей та зараз відкоркувати пиво Perlenbacher.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: П'ят 20 чер, 2025 22:06
akurt написав:Відповідь мене збентежила: - Немає обмежень в кількості днів оплачуваної відпустки. - Це як? - Ну ось так: бери скільки хочеш днів відпустки. Все залежить від роботодавця та поточної роботи.
А можна 364 дні оплачуваної відпустки, а 1 день роботи?
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 701 раз.
- Подякували: 615 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 20 чер, 2025 22:21
Gastarbaiter написав: akurt написав:Відповідь мене збентежила: - Немає обмежень в кількості днів оплачуваної відпустки. - Це як? - Ну ось так: бери скільки хочеш днів відпустки. Все залежить від роботодавця та поточної роботи.
А можна 364 дні оплачуваної відпустки, а 1 день роботи?
На самом деле, это чисто теоретически. Фактически, не один работодатель не станет платить без каких-либо иных мотивов (ребенок, жена, любовница) наемному работнику 364 дня в году отпускных. Пока еще тут в частном бизнесе капитализм. Есть 2 формы оплаты по найму - зп в час и в год. В час подразумевает оплату за фактически отработанное время, в год - от работника требуется работать столько сколько необходимо. Да, есть работодатели, которые могут не требовать работы если ее нет, а оплата обязана идти (обычно при оплате за год, чек раз в 2 недели), но адекватный работодатель, если нечем загрузить работника, просто его уволит. Что собственно и делают регулярно техногиганты. СЕйчас в одной всемирно известной компании, работает с ожиданием увольнения один знакомый. Если/когда это случится, это будет его уже не первое увольнение. Потом опять будут набирать
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8641 раз.
- Подякували: 5445 раз.
-
-
Профіль
-
-
9